Evenimente

Rezultate Maratonul Sambata – Moldoveanu, editia I-a, septembrie 2003


Inca vreme superba la Cabana Valea Simbetei din Muntii Fagaras, asa cum a fost si in perioada maratonului Simbata-Moldoveanu,19-21.09.2003, organizat de Proiectul Alpinet si Cabana Valea Simbetei, cu sprijinul Salvamont Victoria si www.hoinari.ro.

La concurs au participat 41 de echipe, dintre care 2 echipe feminine si 2 echipe mixte. Cei mai tineri concurenti au fost Butnaru Adrian si Conut Cosmin de 16 ani din Zarnesti, care au parcurs traseul in 5 h 38′, iar cei mai in virsta Manta dan de 49 de ani si Gabia Adrian de 39 de ani ambii din Brasov, care au parcurs traseul in 8h 37′.

 Podiumul a fost urmatorul:

– locul I: echipa compusa Manea Silviu si Galiteanu Ionut ambii din Zarnesti, cu timpul de 3h28′, premiul fiind cite un rucsac Klimm 55L si o bluza de polartec
– locul II: echipa compusa din Sarosz Iosif si Sarosz Francisc ambii din Sibiu, cu timpul de 3h33′,premiul fiind cite un rucsac Klimm Plus 55L si o bluza de polartec.
– Locul III: echipa compusa din Marc Daniel, din Tg. Mures si Spulber Dan din Zarnesti, cu timpul de 3h54′, premiul fiind cite un rucsac Atta 30L si un briceag Victor Inox.

Deasemenea au mai fost premiate si echipele de fete compuse din Masha Kovacs (Bucuresti) si Christina Markau, ultima fiind campioana nationala a Greciei la ski de tura, cu timpul de 7h31′, si echipa Petronela Rotar-Adriana Daia, ambele din Brasov, care au parcurs traseul in 9h43′.

Cite o lanterna au primit componentii ultimei echipe Budan Paul si Cotofana Alex din Pitesti pentru timpul realizat, 11h.45.

Deasemenea am fost ajutati de urmatorii arbitrii: Emil Grauenfels-Smil in Fereastra Mare si radu Beraru-Horia Marusca pe Virful Moldoveanu, la linia de sosire fiind Andreea Beraru si subsemnatul, Iulian Cozma.

Va asteptam la editiile viitoare,
Iulian Cozma
22 septembrie 2003,
http://www.mountainguide.ro/


Noutati:
– nu exista echipament obligatoriu, daca cineva vrea sa parcurga traseul in sandale sau in bocanci de plastic este ok. Nu impunem echipamentul, dar sa se tina cont ca este un traseu care se desfasoara in marea lui parte la peste 2000 m altitudine.

– nu exista taxa de participare.

– inscrierile se vor face pina vineri,19.09.2003, la ora 22.00.

– in caz de vreme nefavorabila se va stabili de comun acord cu participantii solutia optima. Ultima decizie o vor avea organizatorii.

– durata traseului in mod normal, parcurs cu un rucsac in spate, este de 8-9 ore.

– nu uitati adeverinta medicala cu specificarea “Apt pentru efort la altitudine”. Nu veti fi primiti in concurs fara aceasta.


Cabana Valea Sambetei si Proiectul Alpinet va invita sa participati la maratonul Sambata – Moldoveanu. Evenimentul se va desfasura la Cabana Valea Sambetei, in Muntii Fagaras, in perioada 19-21 septembrie 2003. Traseul propus este Cabana Valea Sambetei (1401 m), plecare – Fereastra Mare a Sambetei (2180m), punct control – Saua Vistei – Vf. Vistea Mare (2527m) – Vf. Moldoveanu (2544m), punct control – Saua Vistei – Fereastra Mare a Sambetei (punct control) – Cabana Valea Sambetei (sosire).

Cazarea poate fi asigurata de Cabana Valea Sambetei, sau cu cortul. Puteti obtine informatii mai detaliate sau va puteti inscrie scriind la adresa contact@mountainguide.ro, sau la numarul de telefon 0744 327686.


Conditii de participare:

Concursul se desfasoara pe echipe, formate din cate 2 participanti. Echipele pot fi mixte sau nu, varsta minima a concurentilor fiind de 16 ani. La inscriere, concurentii trebuie sa prezinte certificat medical vizat de medicul de familie cu precizarea “apt pentru efort sustinut la altitudine”. De asemenea, fiecare participant va semna o declaratie pe propria raspundere, prin care organizatorii sunt absolviti de orice raspundere in cazul unui accident.

Startul echipelor se va da din 5 in 5 minute, iar la trecerea liniei de sosire echipele trebuie sa fie complete, adica cei doi coechipieri sa treaca impreuna linia de sosire.


Programul

Vineri 19 septembrie 18:00 Sedinta tehnica – se va prezenta traseul, diferenta de nivel, puncte “sensibile”;

Sambata 20 septembrie 07:00 Startul primilor concurenti.

Seara, dupa terminarea concursului se va organiza un foc de tabara si daca vom avea si “greieri”, adica chitaristi, ii vom asculta.

Duminica 21 septembrie 10:00 Premierea castigatorilor


Premiile

Se vor acorda urmatoarele premii:

Premiul I – echipament montan in valoare de 200 euro pe echipa.

Premiul II – echipament montan in valoare de 150 euro pe echipa.

Premiul III – echipament montan in valoare de 100 euro pe echipa.

Sponsori inca nu avem, dar premiile le vom oferi oricum.

Daca cineva vrea sa sponsorizeze evenimentul, este binevenit!